Mediji

Rješavanje dubokih problema s PEAT tehnikom i Dubravkom Stojković

Procesor i trener Peat tehnike te HYL trener Dubravka Stojković, održala je u Zagrebu trening za Duboki Peat te iznova oduševila sve sudionike i nove Procesore Peat tehnike. Nova sezona Peat treninga privukla je psihoterapeute, ekonomiste i life coacheve iz Zagreba, Frankfurta, Pule i Ljubuškog, a većina se odmah i uvjerila u efikasnost tehnike.

“Svjedočili smo maestralnom seminaru pod vodstvom Dubravke Stojković. Godinama sam u potrazi za pomoći pri razvoju svijesti i razumijevanju zašto mi se nešto događa. Sve bi trajalo koliko i sam adrenalin. Dizao bih se visoko ali brzo i duboko bih padao. Uvijek iznova svjedočio bih majstorima koji su me rasturali procjenama kako dovoljno ne meditiram kako nemam dovoljno zelje i usredotocenosti… smijem ovo … ne smijem ono. Put je bio naporan jer sam se suočavao s nemoći, sve do PEAT-a. PEAT sam zavolio odmah, nakon prvog tretmana … prvi put traje i traje… i traje, adrenalin je pao ali djelovanje tretmana je ostalo postojano poput 3 Wetter Taft. Nesebičnost i trud kako Dubravke tako i Ivane je bio fascinantan. Osjećao sam se u svakom trenutku opušteno i zbrinuto kako u vođenju tako i u praktičnoj pripremi znanja. Za kraj dobio sam moćni alat i doživio promjene na sebi. Konačno mogu aktivno djelovati na procese i izazove”. – Roberto, Frankfurkt

Peat je tehnika koju je kreirao psiholog Živorad Slavinski, jedan od najpoznatijih znanstvenika i stručnjaka u području osobog razvoja. Prema Slavinskom, duhovni, odnosno osobni razvoj nije ništa drugo do uklanjanja naboja ili štetne energije s naših iskustava. Putem Peat tehnike moguće je riješiti i najveće životne izazove, na vrlo brz i jednostavan način.

Peat prvenstveno otklanja mnoge psihosomatske poremećaje, strahove, fobije, anksiozna i depresivna stanja. Pokazao se kao izuzetan u eliminiranju kroničnih emocionalnih problema kao što su: napadi panike, nedostatak samopouzdanja, negativna slika o sebi, osjećaj manjka vrijednosti, stidljivost, nelagoda pred nepoznatim ljudima, odlaganje i odugovlačenje osobnih obaveza, trema pred javni nastup, itd. Duboki PEAT je vrlo primjenjiv kod poslovnih i svakodnevnih životnih problema.

Također je odlična preventivna tehnika. Služi rastu i razvoju naše osobnosti. Što ga češće koristimo osjećamo se sve slobodnije. Mnogi ljudi koji su integrirali svoje Osobne Kodove, oslobodili su se nesvjesnih i fundametalnih problema koji su ih pratili čitav život.

“Ne možemo privlačiti samo pozitivne stvari a negativne odbacivati kao da ne postoje. Negativne stvari se tada samo uveličavaju. Kao prašina ispod tepiha. Nema dana bez noći niti ljubavi bez tuge. Sve ima svoju suprotnost. Mirenje tih suprotnosti u nama dovodi do rješavanja naših psihičkih emocionalnih problema kao i uklanjanje loših stanja. U ovome nam PEAT tehnika pomaže izuzetno brzo i efikasno. Na trening smo imali priliku uvjeriti se kako Peat rješava i duboke traume na brz i bezbolan način. Do sada sam odradila više od tisuću petsto Peat procesa te je ta tehnika definitivno najvažnija terapetska metoda u mojem profesionalnom radu.” – navela je Dubravka Stojković.

Sljedeći trening Dubravka će održati u Beogradu 17.-19.06. u vlastitom PEAT Centru, a osim treninga za Duboki Peat, održati će i trening DP4 – koji ujedno omogućuje kreiranje bilo koje psihološke i emocionalne crte osobnosti koju želimo. Velik broj osoba u kratko su vrijeme izmijenili svoju osobnost i svoj život primjenom ove metode.

“Osim individualnog terapeutkog rada, zaista me najviše veseli i usmjerava u daljnjem radu obučavanje drugih, kako bi samostalno mogli „raditi na sebi“, a naravno i profesionalno s drugima. Prvenstveno je važno samostalno funkcionirati u balansu, kako bi mogli biti što bolja podrška i okolini. Hvala Zagrebu, imala sam divno iskustvo i veselim se novim prilikama za povezivanje, dijeljenje znanja i iskustva.” – Dubravka Stojković.

Tekst objavio portal www.aletrnativainformacije.com