Mediji

Postizanje cjelovitosti i balansa putem PEAT tehnike

Većina ljudi, ne zna da su polariteti – dualnost, u našem životu ono što nam stvara težinu u životu. Polariteti postoje svuda oko nas u Univerzumu (noć-dan, lijevo-desno, gore-dolje, plima-oseka…) i oni nas vuku svaki na svoju stranu. Poznati duhovni učitelj Jogananda davno je rekao kako u čovjeku postoje uvijek dvije sile koje se međusobno bore. I dok god su one u borbi, mi ne možemo osjetiti mir i živjeti u balansu. Postoje i narodne poslovice koje su vezane za polaritete i filozofiju dualnosti koju je prije više desetljaća predstavio i psihoterapuet Živorad Slavinski (autor Peat tehnike): “Ako želiš saznati istinu, moraš poslušati oba zvona.”

Mnogi znanstvenici, psihoterapeti i praktičari raznih tehnika, vlastiti rad i istraživanje temelje na isključivo “podizanju pozitivne strane” u čovjeku ili prvenstveno rade na “uklanjanju negativne strane”, kako bi čovjek između ostalog riješio problem zbog kojeg se i odlučio na terapiju. Zapravo, nužno je shvaćanje da ako oba dijela (+ i -) naše cjelovitosti ne spojimo, tada je život u balansu vrlo daleko, bez obzira što radimo i čime se bavimo.

DP4 metoda dio je PEAT tehnike i temelji se kao i Duboki Peat (prvi nivo) na dulanosti i na uklanjanju naboja sa polariteta. Vrlo je jednostavna te dokazuje kako se veliki izazovi mogu riješiti na vrlo brz i efikasan način što potvrđuje i drevna izreka “Jednostavnost je bliska savršenstvu”. DP4 je jedinstven i mnogi psihoterapeuti su bezuspješno istraživali kako bi pronašli nešto slično.

Mi zapravo cijeli život težimo ostvariti Jednost, što nam na prvom mjestu danas omogućava Duboki Peat integracijom Osobnih Kodova. Svatko od nas ima svoje prve osobine s kojima dolazimo na ovaj svijet, kao što dolazimo sa određenom bojom kose, očiju i sl. i dokle god ne integriramo svoje Osobne Kodove mi smo razdijeljeni na dva dijela te konstantno imamo nesvjesne, kompulzivne, prisilne radnje koje nam otežavaju život i stvaraju nepoželjna stanja.

Cilj čovjekove evolucije jest da se vrati u Jednost

Put do “Jednosti” naravno postoji i danas puno brže dolazimo do toga putem PEAT tehnika, ali naravno da bi mogli prvenstveno stati na početak staze, moramo biti i na određenom nivou zrelosti. Vjerujem da to što čitate ovaj članak u ovom trenutku, nije nikakva slučajnost, već dokaz kako ste dovoljno zreli prepoznati informacije vezane za postizanje “Jednosti”, što dovodi do života u balansu.

Korijen svakog problema su neintegrirana dva polariteta. Onog trenutka kada se integriraju polariteti, nestaje naboj sa polariteta i rješava se problem s kojim smo počeli raditi.

Klasičnim Dubokim Peatom nije bilo moguće namjerno neutralizirati željene polaritete, dok je sa DP4 navedeno moguće, dakle možemo samostalno neutralizirati odabrane polaritete. Prvenstveno je važno naglasiti da jedino s tehnikom Duboki Peat, možemo integrirati Osobne Kodove, no obje tehnike (kao i svaka Peat tehnika) temelje se na dulanosti i skidanje naboja s polariteta. Najbolje rezultate daje kombinacija obje tehnike.

Istovremeno, DP4 omogućava da za kratko vrijeme u sebi “probudimo” pozitivne karakteristike osobnosti koje nemamo, odnosno koje ne ispoljavamo. Na primjer: vrlo ste nesigurni u društvu, a voljeli biste se sa sigurnošću spontano ispoljavati; osjećate tremu pri javnom nastupu i želite se osjećati kao profesionalan voditelj ili glumac. Navedeni dio tehnike, DP4 Živorad Slavinski nazvao je DUHOVNI INŽINJERING.

S DP4 tehnikom ne možemo stvoriti sposobnosti, na primjer znanje jezika, sviranje klavira, slikarstva, ali MOŽEMO UKLONITU BLOKADE koje nas ograničavaju pri iskazivanju određenih sposobnosti. Kada se ukloni barijera, sposobnost se ispoljava. Navedeno odlično funkcionira npr. kod studenata koji imaju otpor prema polaganju ispita.

Važan temelj shvaćanja kako Peat funkcionira ne odnosi se samo na učenje tehnike DP4, već saznanje kako se s navedenom tehnikom ne “ugrađuju” željene osobine već se postiže “buđenje” osobine koju smo potisnuli, zbog određenih uvjerenja i oklonosti u kojima smo živjeli. Jednostavno dolazi do ispoljavanja osobina koje su zbog nekog razloga bile davno potisnute, najčešće u djetinjstvu.

Peat proces se spontano razvija sam od sebe, mi na njega ne možemo utjecati, možemo i ne vjerovati u proces, ali on se jednostavno odvija i daje rezultate.

Ova terapija vodi do suštinske duhovne promjene osobnosti.

Osnažite Peatom svoje samopouzdanje, pokrenite uspjeh i rješite se svega što vas sputava.

Budite Slobodni!

Tekst objavio portal www.alternativainformacije.com