PEAT

Šta je to Peat?

Tvorac PEAT metode je psiholog Živorad Mihajlović Slavinski

PEAT je terapeutski metod i sistem duhovnog razvoja, najcelovitiji do sada. Sadrži tehnike pomoću kojih se korak po korak, idući sve dublje, dolazi do samog korena problema. Kada dođemo do osnovnog uzroka problema, problem nestaje zauvek.

PEAT metodom se brzo i efikasno uklanjaju teški i dugotrajni emocionalni i psihološki poremećaji. Oslobađamo se trauma i dolazimo do vrlo dubokih duhovnih iskustava.

Sa druge strane PEAT metoda pomaže u unapređenju svakodnevnog života tako što omogućava lakše prevazilaženje stresnih situacija na dnevnom nivou.

Koja je korist od PEAT terapije?

Uklanjanjem problema biće se oseća slobodnije, srećnije, zadovoljnije i opuštenije, prihvata sebe u celosti, odnosno, sve više postaje ono što zaista jeste i to ispoljava bez straha. Ova terapija vodi do suštinske duhovne promene ličnosti.

Osim što su tehnike PEATA efikasne i vrlo bezbedne po klijenta, one su i brze. PEAT je i heuristički metod. Dakle, njegov cilj je da brže od klasičnih metoda dođe do rešenja koje je dovoljno dobro za problem koji se rešava.

Duboki PEAT

Tvorac tehnike je Živorad M. Slavinski

Primena Dubokog PEATA je vrlo široka. Prvenstveno otklanja mnoge psihosomatske poremećaje, strahove, fobije, alergije, anksiozna i depresivna stanja. Pokazao se kao izuzetan u eliminisanju hroničnih emocionalnih problema kao što su: napadi panike, nedostatak samopouzdanja, negativna slika o sebi, osećanje manje vrednosti, stdljivost, nelagoda pred nepoznatim ljudima, odlaganje i odugovlacenje sopstvenih obaveza, trema pred javni nastup…

Duboki PEAT vrlo je primenljiv kod poslovnih i svakodnevnih životnih problema.

Duboki PEAT je jedinstven po tome što pored terapije zadire u oblast Duhovnog razvoja i omogućava Vam da dođete do najdublje suštine svog Bića, do svojih Ličnih Kodova.

Šta čine Lični Kodovi?

Živimo u DUALNOM UNIVERZUMU, gde svaka stvar ima svoju suprotnost.

To je uvek ili/ili, dobro i zlo, razaranje i stvaranje, napredovanje i povlačenje, ljubav ili mržnja, život ili smrt, Ja ili ti… i tako dalje do beskraja.

U moru polariteta postoji samo jedan par polariteta, ili par suprotnosti koji pripadaju samo nama i koji su naši Lični Kodovi. Sa njima se rodimo, jednako kao što se rodimo sa nekom krvnom grupom ili bojom očiju.

Naši Lični Kodovi su kao stubovi kapije, kroz koju prođemo, kada dođemo u ovaj Univerzum.

Dok se ne integrišu, dok ne postanu Jedno, Kodovi čine neprijatnu psihološku klackalicu u životu čoveka, jer čovek oscilira od jednog do drugog Koda sasvim nesvesno i prisilno, pitajući se stalno zašto čini stvari koje ne želi? To nalikuje na iščezavanje zidova zatvora u kome ste živeli čitav dotadašnji život.

Kakva je vrednost takvog iskustva?

Značajan deo vašeg života postaje vam jasan kroz sagledavanje nesvesne i prisilne igre koju ste tokom života igrali. Vi tu igru, u mnogim varijacijama, jasno vidite. Vi postajete slobodni od svojih glavnih kompulzija. Vi ćete i dalje igrati tu istu igru, ali će ona sada biti svesna i slobodna. Vi stičete slobodu za jedno ponašanje i slobodu od njega.

Posle osvešćenja i integracije vaših Ličnih Kodova vi postajete svesniji svojih starih i novih problema, ali ih sada rešavate mnogo brže i sa većom lakoćom.

Da li Duboki PEAT možemo da posmatramo kao kvantni process?

Da. Naše misli postoje u energetskim poljima. Lošim mislima utičemo na polja i remetimo ih, dolazi do naboja i stvaranja štetne energije. Tada osećamo negativne emocije. Iz toga proizilazi da su psihološki fenomeni po svojoj prirodi kvantni procesi.

Ako psihološke probleme prihvatamo kao poremećaje energetskog polja, onda ih je moguće mnogo brže rešiti.

Da bi se postiglo isceljenje ili pomak u Spiritualnoj svesti, potrebno je samo izmeniti strukturu energetskih polja koja su u njihovoj osnovi.

DP2

Ovaj metod je najjednostavniji od svih. On je posebno koristan u radu sa tzv. “intelektualnim” klijentima koji imaju teškoća u razlikovanju emocija i misli. Ovaj metod ih nagoni da čine upravo to. Ovaj postupak obično za kratko vreme uklanja sav naboj i dovodi do rešenja problema ili negativnog stanja.

DP4

Tvorac tehnike je Živorad M. Slavinski

DP-4 metod ima fantasticne mogućnosti za primenu u mnogim oblastima.

Ovaj metod ima dva svojstva:

Prvo, uklanja probleme kao sto su jake fobije, nelagodnost pred novim ljudima, nesposobnost da slobodno izrazimo svoje mišljenje, nesposobnost da završimo započete aktivnosti, odlaganje zadataka i mnogi drugi bivaju rešeni za kratko vreme.

Drugo, stvara karakteristike i osobine ličnosti koje nemate, a koje hoćete da imate.

Imate na primer osećanje stidljivosti i povučenosti, a hoćete da budete otvorena osoba, koja slobodno ispoljava svoja osećanja i zahteve, ili postoje situacije u kojima ste veoma impulsivni i ne možete da se obuzdate, a želite da se u takvim situacijama ponašate smireno i da vladate sobom i sl.

DP4 metod se naziva i Spiritualno inžinjerstvo.

Metod Prsta za uklanjanje trauma

Metod Prsta za uklanjanje trauma je najnovija tehnika Živorada Slavinskog, koja se koristi vrlo efikasno i kod teških trauma. Koliko je metod efikasan toliko je i jednostavan. Teško je zamisliti nešto jednostavnije.

Metod Prsta koristi: nepokretan (“zamrznut”) snimak psihičke slike, centripetalno kretanje za integraciju traumatskog iskustva i slamanje prostora i vremena.

Procedura ovog metoda je laka, primenljiva i veoma ugodna za Klijenta.