Mediji

PEAT metoda pomaže u rješavanju dubokih problema i trauma

Na održanom PEAT treningu u Zagrebu, Dubravka Stojković pokazala je kako PEAT rješava i duboke traume na brz i bezbolan način

Procesor i trener Peat tehnike te HYL trener Dubravka Stojković održala je u Zagrebu trening za Duboki PEAT te iznova oduševila sve sudionike i nove Procesore PEAT tehnike. Nova sezona PEAT treninga privukla je psihoterapeute, ekonomiste i life coacheve iz Zagreba, Frankfurta, Pule i Ljubuškog, a većina se odmah i uvjerila u efikasnost tehnike.

– Svjedočili smo maestralnom seminaru pod vodstvom Dubravke Stojković. Godinama sam u potrazi za pomoći pri razvoju svijesti i razumijevanju zašto mi se nešto događa. Sve bi trajalo koliko i sam adrenalin. Dizao bih se visoko, ali brzo i duboko bih padao. Uvijek iznova svjedočio bih majstorima koji su me rasturali procjenama kako dovoljno ne meditiram, kako nemam dovoljno želje i usredotočenosti… smijem ovo… ne smijem ono. Put je bio naporan jer sam se suočavao s nemoći, sve do PEAT-a. PEAT sam zavolio odmah, nakon prvog tretmana… prvi put traje i traje… i traje. Adrenalin je pao, ali djelovanje tretmana je ostalo postojano. Nesebičnost i trud, kako od Dubravke, tako i od Ivane, bilo je fascinantno. Osjećao sam se u svakom trenutku opušteno i zbrinuto, kako u vođenju, tako i u praktičnoj pripremi znanja. Za kraj, dobio sam moćni alat i doživio promjene na sebi. Konačno mogu aktivno djelovati na procese i izazove – kazao je Roberto, Frankfurt.

PEAT je tehnika koju je kreirao psiholog Živorad Slavinski, jedan od najpoznatijih znanstvenika i stručnjaka u području osobnog razvoja. Prema Slavinskom, duhovni, odnosno osobni razvoj nije ništa drugo do uklanjanja naboja ili štetne energije s naših iskustava. Putem PEAT tehnike moguće je riješiti i najveće životne izazove, na vrlo brz i jednostavan način.

PEAT prvenstveno otklanja mnoge psihosomatske poremećaje, strahove, fobije, anksiozna i depresivna stanja. Pokazao se kao izuzetan alat u eliminiranju kroničnih emocionalnih problema kao što su napadi panike, nedostatak samopouzdanja, negativna slika o sebi, osjećaj manjka vrijednosti, stidljivost, nelagoda pred nepoznatim ljudima, odlaganje i odugovlačenje osobnih obaveza, trema pred javni nastup i slično. Duboki PEAT je vrlo primjenjiv kod poslovnih i svakodnevnih životnih problema.

Također je odlična preventivna tehnika jer služi rastu i razvoju naše osobnosti. Što ga češće koristimo, osjećamo se sve slobodnije. Mnogi ljudi koji su integrirali svoje Osobne Kodove, oslobodili su se od nesvjesnih i fundamentalnih problema koji su ih pratili čitav život.

– Ne možemo privlačiti samo pozitivne stvari, a negativne odbacivati kao da ne postoje. Negativne stvari se tada samo uveličavaju. Kao prašina ispod tepiha. Nema dana bez noći niti ljubavi bez tuge. Sve ima svoju suprotnost. Mirenje tih suprotnosti u nama dovodi do rješavanja naših psihičkih emocionalnih problema kao i uklanjanje loših stanja. U ovome nam PEAT tehnika pomaže izuzetno brzo i efikasno. Na trening smo imali priliku uvjeriti se kako PEAT rješava i duboke traume na brz i bezbolan način. Do sada sam odradila više od tisuću petsto PEAT procesa te je ta tehnika definitivno najvažnija terapeutska metoda u mojem profesionalnom radu. – navela je Dubravka Stojković.

Sljedeći trening Dubravka Stojković održat će u Beogradu, od 17. do 19.06. u vlastitom PEAT Centru, a osim treninga za Duboki PEAT, održat će i trening DP4 – koji ujedno omogućuje kreiranje bilo koje psihološke i emocionalne crte osobnosti koju želimo. Velik broj osoba u kratko su vrijeme izmijenili svoju osobnost i svoj život primjenom ovog metoda.

– Osim individualnog terapeutskog rada, zaista me najviše veseli i usmjerava u daljnjem radu obučavanje drugih, kako bi samostalno mogli „raditi na sebi“, a naravno i profesionalno s drugima. Prvenstveno je važno samostalno funkcionirati u balansu, kako bi mogli biti što bolja podrška i okolini. Hvala Zagrebu, imala sam divno iskustvo i veselim se novim prilikama za povezivanje, dijeljenje znanja i iskustva. – dodala je Dubravka Stojković.

Tekst objavio portal www.naturala.hr