Mediji

Osnažite svoje samopouzdanje i riješite se svega što vas sputava pomoću PEAT metode

U hotelu Westin 12. i 13. svibnja saznajte sve o PEAT metodi koja će vas dovesti do kvalitetnijeg života i promjene koje želite

Suvremeni životni tempo ostavlja nam malo vremena da promišljamo i brinemo o sebi te svojem psihičkom zdravlju. Kao rezultat tog nedostatka vremena, nakupljaju nam se neriješeni konflikti, problemi i poteškoće s kojima se suočavamo, a s vremenom ih sve više guramo pod tepih. Psihičko zdravlje preduvjet je za ispunjen i sretan život, stoga je za dugoročno zadovoljstvo i unutarnji mir važno razumjeti procese koji nas sputavaju i blokiraju u životu.

Svaki problem s kojim se susrećemo rezultat je kombinacije četiri elementa – misli, osjećaja, tjelesnih senzacija i slika koje imamo povezano s nekom situacijom. One sačinjavaju negativan energetski naboj koji se javlja kao rezultat djelovanja dvije suprotstavljene sile. To mogu biti dva suprotstavljena osjećaja ili vjerovanja koja djeluju izvan naše razine svijesti. Primjerice, želim biti u vezi, ali istodobno želim biti slobodan, želim se riješiti straha od javnog nastupa, ali istodobno ne želim,…

Realnost našeg života izgrađena je na međuigri između suprotnih polariteta. Naime, i mi sami se rađamo sa suprotstavljenim silama, polaritetima, i živimo pod njihovim utjecajima. Te sile nas, ako se ne znamo nositi s njima, često sputavaju na mjestu gdje ne želimo biti te nam onemogućuju drugačiju percepciju rješenja problema.

Jedinstvena tehnika koja u nama povezuje suprotnosti pozitivnog i negativnog te koja nam pomaže u otklanjanju negativnog naboja jest PEAT metoda. Utemeljitelj ove metode je psiholog Živorad Mihajlović Slavinski, jedan od najpoznatijih stručnjaka u području osobnog razvoja koji smatra da je za duhovni razvoj čovjeka potrebno ukloniti negativni naboj, odnosno štetnu energiju koja je proizašla iz životnih iskustava i teških trenutaka. Kada se to postigne, osoba se može riješiti dubokih, ograničavajućih trauma te ostalih životnih izazova poput fobija, anksioznosti, nesigurnosti, napadaja panike te depresije.

Veliki postotak uspješnosti ove terapeutske metode i sistema duhovnoga rasta leži u objedinjavanju onog pozitivnog i negativnog u svakom čovjeku tako da oni postanu cjelina, što je zapravo urođena težnja svakog ljudskog bića. PEAT metoda se može primijeniti na bilo koji psihološki i emocionalni problem ili stanje, a konačni cilj treninga je rješavanje psiholoških problema, promjena percepcije sebe i svijeta koji nas okružuje, promjena ponašanja te cjelokupno povećanje kvalitete života.

Tajne ove jedinstvene terapeutske metode zagrebačkoj publici otkrit će PEAT i HYL trenerica te učenica Živorada Mihajlovića Slavinskog Dubravka Stojković i dugogodišnji praktičar PEAT-a Ivana Tišljar u hotelu The Westin Zagreb 12. i 13. svibnja s početkom u 10 sati. Svi sudionici treninga dobit će međunarodni certifikat o položenom Peat treningu koji im omogućava da postanu praktičari PEAT metode, odnosno da se osposobe za „rad na sebi“, a potom pomognu unaprijediti kvalitetu života i drugima.

Tekst objavio portal www.naturala.hr