Dubravka

Dubravka Stojković – trener, ućitelj, predavać i autor mnogih dećjih izdanja. Više od petnaest godina radila je kao direktor i glavna i odgovorna urednica Luxor izdavaćke kuće iz Beograda.

Danas, kao direktni učenik psihologa i najvećeg mislioca današnjice, Živorada Slavinskog, radi kao Licencirani PEAT Trener i Procesor ove metode. Takode, Dubravka je HYL trener filozofije Lujze Hej. Živi u Beogradu.

Sobom i drugima bavi se skoro dve decnije.

Dubravka o sebi

Moja životna priča i put kojim danas koračam je dokaz kako je prihvatanje vlastite celovitosti, put prema radosnom načinu življenja. Znam šta znači negiranje i neprihvatanje onih “teških” delova sebe i sa kakvim se posledicama suočavamo kada smo “nesvesni”.

Ta 1998. godina bila je izuzetno teška godina za mene, sa mnogo emocionalnih problema. Prijateljica mi je poklonila knjigu “Kako da izlečite svoj život” i tada sam osetila dobrobit HYL filozofije Lujze Hej. Počela sam da se budim. Godinama kasnije, postala sam i HYL trener.

U tom trenutku postojala su dva puta: ili da potpuno potonem ili da radom na sebi isplivam, rešavajući se starih uverenja i starih mehanizma, u cilju postavljanja novih, koji vode srećnijem životu. Shvatila sam da druge i okolinu ne mogu da promenim, ali da sebe mogu i da u tome leži moć izlečenja.

Protekle dve decenije prošla sam razne programe licnog razvoja: Geštalt terapija, Transakciona analiza, Karmička dijagnostika itd. Godinama sam učesnik radionica Vedrana Kraljete – konstelacije kao mesto traganja za rešenjima koje donese mir.

U svom daljem traganju za smislom života, susret sa psihologom i velikim misliocem današnjice Živoradom Slavinskim ostavio je snažan utisak i napravio preokret u mom životu. Licno iskustvo i saznanje da neki dugotrajni problemi mogu da se reše u veoma kratkom vremenskom periodu, kao i osećaj duhovnog rasta, pokrenuli su me da budem učenik Peat metode i postanem Procesor ovog terapeutskog metoda, a kasnije i trener, što mi je pružilo mogućnost da druge ljude obučim kako da koriste ovu moćnu tehniku kao samopomoć i pomoć drugima.

Slavinski me je uputio na činjeniću da je potrebno da svoje znanje i iskustvo podelim sa drugim ljudima.

“Ako samo uciš i stečeno znanje ne deliš sa drugima, ni sebi ne činiš dobro, jer sve je energija, kao uzimanje i davanje. Vrednuj iskustvo koje si prošla jer na taj način možeš najdublje da saosećaš sa drugim ljudima”, savetovao me je Slavinski.

Nakon dosta godina istraživanja i razvoja putem različitih tehnika i programa, odlučila sam da svoje znanje i iskustvo prenesem i na druge ljude.

Sada znam šta donosi rad na sebi, putem procesa koji donose divne oslobađajuće rezultate i “svesno” življenje.

Uživam u procesu života, svesna da je učitelj ujedno i učenik i radujem se svakoj prilici koja nam omogućava razvoj naše celosti.

41 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *